Busryttare!

2013-12-29
14:38:27

Hjälptygel ja tack!

Idag var en trevlig men tröttsam dag. Höll på att försova mig till morgonfodringen eftersom min telefon fick för sig att endast köra vibration när alarmet skulle gå så vakna halv 8 och fick springa till bilen. Medan hästarna stod & åt sin mat åkte jag & hämta rebecka och hennes mor som fick en liten "lektion" av mig eftersom Daggen varit så fruktansvärt taskig. Hon fick testa att rida med gramanen för första gången istället för martingalen. 
En martingal är till för att hästar inte ska ha möjlighet att slänga upp huvudet & på så sätt inte se hindret vid hoppning, och vid Daggens fall använder ja det för att gör det svårare för honom att slänga upp huvudet & då resa sig upp. Anledningen till att det blir graman nu i stället är för att han bockar oftare än stegrar nu för tiden.
Gramanen använders ja dels för att han inte heller där kan slänga upp huvudet, men även för att han vid sina bockningar så kan han bli extra stark, men med gramanen på är det väldigt lätt att styra in honom på en liten volt som gör att han inte kan bocka.
 
Dagge testade Rebecka en hel del i början men när hon kommit underfund med volterna & gramanen så tyckte inte Daggen de var lika roligt att busa. Haha!
I slutet var han riktigt snäll & gick på bra!
Nöjd tjej!
 
Nu sitter jag & kollar runt lite på hööks & ser på Batman med mina nya fodrade tofflor jag fick i julklapp. Perfekt slöasöndag!