Busryttare!

2013-07-16
23:04:16

Dagge på bättringsvägen!

Usch! De senaste dagarna har verkligen varit hektiska! Började i Söndags när Nannis ringer på eftermiddagen & säger att Daggen knappt kan gå & fått ett sår på bogen som gjort att hela högra bogbladet var 2gånger så stort. Tack godegud att ja inte gjorde som mina päron & tog ett glas vin till maten. Blev att hoppa in i bilen & köra i 200 till stallet & sedab ringa distriktveterinären. Tackar gud att ja står i ett stall med så goa personer för när jag kom dit hade Sussie tvättat rent såret ordentligt med jodopax, så de var riktigt snyggt tills ja & veterinären var där.
Veterinären tvättade rent ännu mer & konstaterade att de inte satt något djup i såret & eftersom de var så pass nytt så hade de troligen inte blivit en infektion som krävde pencilin som febern gick ner tills dagen efter (vilket de gjorde!). Där emot hade han troligen även fått/eller var påväg till kötthovinflammation i alla hovarna nu när han gått barfota på beter & behöver skos. Hade inte hört talas om de, men ska vara som fång men inte på grund att gräs(?) Skumt i alla fall, speciellt med tanke på att jag red honom barfota vid igångsättningen dagligen utan att han blev öm, utan de som sagt efter ja tog av honom skorna medan han var på bete, utan någon form av arbete.
 
Sedan dess har de varit boxvila & kylning/massage av bogen morgon & kväll och även metacan på kvällen. Svullnaden är näst intill borta & såret börjar läka ihop. Hovarna är fortfarande lite varma men han kan gå rent i skritt och imornbitti kommer Emma & slänger äntligen på honom skor igen. Han längtar nog enormt efter att få äta massor med gräs i hagen igen & inte på promenaderna runt stallet. Haha!
 
Är dock väldigt glad & smärre chockad över hur fort de har gått åt rätt håll! Måste va att Daggen har extrem läkarhud eller att Sussie smugglat i något i hans hö när hon gett honom ;) hahaha!