Busryttare!

2013-10-31
22:06:00

Brister & okunskap?

Idag red ja & Nannis en kort runda ute i skogen. Vi kom tyvärr iväg ganska sent så de hade redan börja mörkna, så blev mest massa snack om brister i ridningen.
Både ja & Nannis vet vad vi har för brister & svagheter. Mina största brister är sitsen. För långa tyglar & sitter gärna som en hösäck, och när ja väl kortar upp tyglarna & sträcker på ryggen får ja för mig att spänna rumpan & innerlåren så ja sitter på sadeln & inte i om ni förstår hur ja menar. Detta är något ja får tänka på flera gånger varje pass som ja rider.
 
Anledningen till att man vet vad man måste bli bättre på är faktiskt till 99% (för mig iaf) av vad andra runt omkring mig säger. Det är faktiskt väldigt svårt att granska sig själv uppifrån när du samtidigt försöker få hästen att sätta galoppombytet perfekt, om knappast omöjligt. Sitter du där & kämpar som aldrig förr tillsammans med din häst, känner du då om du exempel om du lutar dig framåt om någon aldrig sagt de till dig? Knappast.
När jag rider i paddocken & kör lite dressyr och någon kollar på tycker ja de är toppen när de ropar "korta tyglarna" eller "räta upp ryggen" istället för att sitta & bara glo. Ja lyssnar & tar åt mig all hjälp ja kan få, och då inte bara om ridning utom allt. Foder, utrustning, lastning & hantering. Är som en tvättsvamp för att just hitta den perfekta foderblandningen eller den mest lämpligaste sadeln för just min häst. Alla proffsforskning plus andra ryttares erfarenheter i en lagom mix är ju en bra start!
 
Väl under våran uteritt insåg ja faktiskt att ja störde mig på folk som faktiskt inte vill ha hjälp, och då menar jag aldrig! Alla har nog träffat en handfull ryttare som är "bäst" som kan allt, vet allt & ändå om man ser de rida så blir man ändå häpen över hur illa de faktiskt går.  Svälj stoltheten & idiottankarna och be om hjälp ibland! Är du nybörjare? Be om hjälp! Är du proffsryttare? Be om hjälp! Byt kunskaper med varandra!
Vet inte hur många gånger ja bett Thea hålla lektion för mig & hur mycket både jag & mina hästar har utvecklas.
 
Tar tillbaka de ja skrev. Ja hatar folk som lider av allt för mycket högmod. Skaffa hjälp, eller sluta rid & köp en barbiehäst..